För tillfället är inte allt på topp. Har legat sjuk i feber sen i lördags kväll. Är fortfarande hostig och jätteförkyld. Rolf blev smittad strax efter och även min mamma som var här och hälsade på i lördags. Tydligen har jag även smittat en arbetskamrat som jag brukar samåka med. Väldigt smittsamt det här verkar det som.

Nu var det inte detta jag tänkte skriva om, utan om bloggaren Bosse Lidén. Han är författare och har även en fin blogg. Vi har skrivit några gånger till varann och det var då jag fastnade för hans böcker som ligger på bloggen. Jag har läst de andra bloggarnas kommentarer om hans böcker och det gjorde att jag fick upp intresset. Jag beställde boken “Mina fotsteg i ditt hjärta”. I fredags kom den i brevlådan, men döm om min förvåning när det låg två böcker i paketet. Där låg även ett fint vykort på Bosse och hans fru Solveig Lidén där det stod: önskar dig trevliga lässtunder. En liten bonuspresent följde också med.
Så överraskad jag blev. Vad fint!
Den andra boken heter “Skimrande ögonblick – och dagar i grått”.
Den har Bosse och hans fru Solveig skrivit tillsammans, och innehåller kåserier, dråpliga vardagshändelser, barndomsminnen, samhällskritiska funderingar och mycket annat.

Igår började jag läsa på “Mina fotsteg i ditt hjärta”. Jag blev positivt överraskad. En riktig bladvändare som är svår att slita sig ifrån. Det börjar i sjuttiotalet i Halmstad och fortsätter när huvudpersonen vänder tillbaka trettio år senare.
En riktig nostalgitripp för mig eftersom jag själv gick på högstadiet i slutet på sjuttiotalet. Mycket man minns och känner igen sig i. Både när det gäller tankesätt, musiken som var på den tiden och till och med skolan som beskrivs känns bekant på något sätt.
När jag läst klart bägge böckerna så återkommer jag med lite mer recensioner.
Kolla gärna i Bosses blogg här.