Igår åkte vi på sommartorsdagen i Borås. Och vilken sommar sen då! Regnet stod som spön i backen hela dan. Vi hade både regnjacka och paraply. Ändå kände vi oss ganska fuktiga, och även skorna var pisseblöta.
Anledningen till att vi uthärdade detta hemska sommarväder var heavy metal bandet Amaranthe som vi hade hört så mycket om, och fått lyssna på radion.

Vi tog oss en hamburgare och en öl på nyöppnade Pitcher`s. Jätte, jättegod hamburgare med pommes till. Helmysigt ställe som vi nog besöker fler gånger.

Sen bar det av till torget i hällande regn. Det var många fans på torget trots vädret.
Gruppen Amaranthe är ett svensk danskt metalband som bildades 2008, men slog igenom 2011. Dom har 100 miljoner lyssningar på spotify och har tittats på 60 miljoner gånger på youtube.
Gruppen spelar mycket utomlands och har haft slutsålda konserter i Europa, Japan och Ryssland. Senaste plattan Maximalism har legat på topp 10 för mest sålda rockplattor i mer än tio länder.
Det var verkligen hålligång på publiken. Gruppen var verkligen ett kanonband live. Väldigt medryckande, och man kunde ju inte annat än att ryckas med. Jag kan ju inte stå still för fem öre. Detta var precis i min smak.
Bandet hade tre sångare, en tjej och två killar. Dom headbangade så håret flög.
Som sagt, så var det fart på publiken. Den här killen hoppar samtidigt som han filmar. Undrar verkligen hur den filmen blev.
Ett jättebra liveband som sagt. Gillar man denna typen av musik så tycker jag absolut ni ska lyssna på dom. Själv ska vi inhandla några skivor, och kanske en dvd med gruppen.
Rolf filmade ett par låtar. Basen är så stark, och därför blir ljudet på filmen inte super, men man ser ju hur bra dom är och vilket hålligång på scenen. Man ser också deras headbangande och publikens diggande.
Sen var det bara att skynda iväg till bussen. Rolf tog ett fint kort på den upplysta stationen. Halv tolv var vi hemma och stupade isäng på direkten.