Äntligen färdiga med hallen. Allt blev klart förra helgen. Nu har jag börjat den stora städningen efter alltihop. Det blir ju så mycket sågspån och damm överallt. Så fort man dammsugit så blir det nytt hela tiden.
Den stora äran av hela projektet får jag ju tillskriva Rolf. Även om jag gjort en del så har han ju gjort det absolut mesta. Vi började i julhelgen och blev klara i söndags.
Här börjar panelen växa fram.
Såhär ful var den
gamla tapeten.
Här ser man var dom gamla takfönstren satt förut. Vi tog bort dom när vi bytte yttertak på huset eftersom dom läckte in när det regnade.

Nya trapphuset blev snyggt. Räcket har Rolf målat och snickrat till själv.
Takbjälkarna gjorde det mysigt.
Helt nytt laminatgolv blev det också. Samma som i hallen därnere.
Listerna har kommit på plats. Det var ett himla jobb eftersom hela huset är snett och vint. Inte ett mått stämde ju. Stackars Rolf som fick springa upp och ner till källaren hela tiden.
Prydnadssakerna har kommit på plats.
Tavlan sitter häruppe med ny belysning över. Den har jag fått av min far som inte lever längre. Han har broderat den själv och jag fick den av honom redan i tonåren. Jag ramade in den, och sen har den följt mig i alla år vart jag än flyttar. Ett fint minne som jag aldrig gör mig av med.

Nu kanske man kan pusta ut. Trodde ni ja!
Tyvärr blev det stopp i golvbrunnen där vi duschar och har tvättmaskinen. Rörmokaren bilade upp hela golvet i måndags och satte dit ny golvbrunn och nya rör. Snickare kom och gjöt golvet, fast det är inte färdigt än.
Nästa vecka ska han mura upp två duschväggar i glasblock och fortsätta gjuta.
Sen ska vi bara måla och greja.

Puh, säger jag bara! Det dröjer nog innan det är klart. Tur vi har en extra dusch på övervåningen.
God kväll på er!