När jag var yngre gjorde jag ofta kraterbullar. Fick en liten receptbok av hemkunskapen när jag gick i högstadiet. Hade dom ofta på kalas när barnen var små, och dom var väldigt uppskattade av gästerna. Det var en slags bakpulverbullar.
När jag skilde mig för många år sen så blev boken kvar i våran sommarstuga.

Nu före jul kom jag att tänka på dessa bullar, och försökte leta upp receptet på nätet. Jag hittade och bakade, men de blev inte riktigt likadana som mina gamla kraterbullar. Dessa innehöll nog mer smör än mitt recept, och blev nog lite mer åt kakhållet. Fast dom blev ändå väldigt goda och uppskattade, så här är receptet:

KRATERBULLAR
Degen:

2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl socker
50 gram smör
1 dl mjölk

Fyllning:

2 msk margarin
2 msk socker
1 tsk kanel

Gör så här:

Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela margarinet med fingertopparna. Tillsätt mjölken.
Arbeta raskt ihop degen med en stor sked eller slev. Låt degen stå på kall plats en stund före utbakningen.

Blanda under tiden alla ingredienser till fyllningen. Blanda ut degen med lite extra mjöl till små släta bullar. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten på varje bulle. Lägg en klick av fyllningen där i.

Grädda i 225 grader ca 10 minuter.

Dom här bullarna var alltså jättegoda, men om någon känner till eller har receptet på dom kraterbullar jag känner till, så skulle jag vara tacksam om ni ville höra av er. Själva receptboken jag fick från skolan kommer från 70-talet. Så gammal är jag!

Ha det bra och lycka till med bullarna!