Det blev en ovanligt lång sjukperiod. Jag som nästan aldrig är sjuk. När den hemska hostan lugnat sig något så gick det över i örat istället. Var på vårdcentralen idag och fick konstaterat att det var inflammation i innerörat. Jag hade både feber och dålig hörsel på vänster öra. Fick pencillin som jag ska ta några dar. Tur jag gick i tid, annars hade jag troligen haft feber och ont hela helgen.

Vilken himla tur att det finns böcker att läsa. Jag har plöjt igenom en hel del sista tiden. På två dar läste jag ut denna:
“Jag ska bara fixa en grej i köket” av Moa Herngren.
Jag fick låna den av min mamma som i sin tur lånat den av min moster.

Den handlar om den ensamstående mamman som blev föreståndare på dagiset där hon jobbar. Arbetskamraterna är avundsjuka och förstår inte alls varför just hon fick jobbet som chef.
Hon har en sjuårig dotter som bara får träffa sin pappa varannan helg fastän både dottern och han vill träffas mer. Mamman anser att det är minsann hon som behövs mest och hon som gör allt för sin dotter. Mer behövs inte.

Dom får hålla i pengarna i sin lilla familj och kan inte göra vilka utsvävningar som helst. Billigaste alternativen på helgerna är att ta med dottern på museum.
Även om Ingrid är en kärleksfull mamma som gör allt för sin lilla dotter så finns en baksida. Hon dricker alltför mycket vin, och får svårare och svårare att kontrollera hur mycket som dricks.
När hon bestämt sig för högst tre glas en vardagkväll för att dämpa ångesten och alla krav, så slutar det ofta med att hon inte kommer ihåg dan efter hur många glas det blev. Allt som oftast kommer hon bakis till jobbet och sviker även sin lilla dotter.

Hon försöker klistra på sig rollen som den duktiga perfekta mamman och chefen, men ytan spricker allt mer.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

En läsvärd bok tycker jag. Bag in box vinet ställer till mer och mer problem för en del människor. Lätt att ta till även på veckorna tydligen.

Själv har jag väldigt svårt för det där att gå ut och ta ett glas mitt i veckan. Jag vet att det är vanligt i städer, men jag skulle aldrig orka. Jag vill lägga mig mellan nio och halv tio på vardagar. Sen vill jag vara pigg när klockan ringer vid fem på morgonen.
Jag brukar träna tre gånger i veckan, så det passar inte alls in i min livsstil.
Däremot är det gott till helgen att laga god mat och ta lite vin till. Det känns lite festligt och avkopplande. Fast det finns ju gränser även där.

Jag hörde intervjun med Kjell-Olof Feldt och hans fru på P4 extra häromveckan.
Han var uppe i 50 glas i veckan, men nu hade han minskat ner.
Han dricker bara 19 glas i veckan nu.
Låter inte klokt i mina öron!!! 19 glas? På tok för mycket enligt mig.
Familjen sade ifrån till slut, så han gick och fick hjälp. Och nu är tydligen både hans fru och han själv helt nöjda med nitton glas i veckan. För han har aldrig någonsin tänkt sluta dricka helt, utan håller det på en lagom nivå. Lagom och lagom…?
Tänk att han ändå alltid varit väldigt aktiv och kunnat sköta alla sina uppdrag. Ofattbart tycker jag.

Det finns andra kändisar som också haft problem. Viveka Lärn och Kikki Danielsson t.ex. Jag vet att Kikki berättade att hon tog vin i smyg när hon tvättade. Det är verkligen tragiskt. Tråkigt att det kan gå så långt. Fast hon verkar väl ha kommit tillbaka nu, och även Viveka tror jag.

Vad tycker ni själva om det här? Visst har väl alkoholvanorna blivit mer och mer legitima de senaste åren med after work och andra tillställningar i vardagen hit och dit.
Jag tycker att jag ser det överallt bland grannar, träningsmänniskor och bekanta.
Visst är det festligt ibland, fast det får vara med måtta.
En positiv sak är väl ändå att det blivit inne med juicebarer som blandas som drinkar i häftig miljö. Helt alkoholfritt.

Tack för mig för denna gång! Det blev ett långt inlägg om allvarliga funderingar.