Har försökt mig på att skriva ett par veckor nu, men inläggen går inte att publicera. Nu gjorde jag ett test och det verkade funka, så nu kör vi!

I söndags var vi på bio här i Svenljunga. Det var så gott som fullsatt. Vi har ju fått en jättefin biograf som drivs ideellt av en förening. Dom har lagt ner ett jättejobb på att bygga om hela lokalen med jättebekväma stolar och sluttande, så man sitter över den nedanför. Inga problem för mig längre när det sitter en lång person framför.

Filmen vi såg var “En underbar jävla jul” av Helena Bergström. Hon blir bara bättre och bättre med sina filmer tycker jag. Detta var hennes fjärde.
Filmen var otroligt rolig, med massor av humor och roliga repliker. Det var både högt och lågt med massor av fördomar om både invandrare och homosexuella. Fast på ett varmt och humoristiskt sätt.
Robert Gustafsson har huvudrollen som pappa och Maria Lundqvist som mamma. De är föräldrar till en homosexuell son som bjuder in till jul tillsammans med sin pojkvän och hans familj. Det ses inte med blida ögon av pappa Ulf (Robert Gustafsson ). Han har mycket svårt att acceptera att pojken är gay, Medan mamman mer försöker släta över det hela.
Det gör inte saken bättre av att Gayparet väntar ett gemensamt barn med en tjejkompis som de bor ihop med. De har dessutom jättesvårt att få fram sanningen under julafton, och det blir bara mer och mer komplicerat.
Här har vi familjerna samlade för att fira jul. Helana Bergström gör en av huvudrollerna som den andra sonens mamma.
En jättekul julfilm! Se den.
Kolla in klippet själva: